A projektalapú tanulás támogatása

HU EN

Projektalapú tanulás

Izgalmas program indult PROMISchool néven 2018 szeptemberében a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium egyik végzős gimnáziumi osztályában a projektalapú tanulás (project based learning) módszerére építve a PROJECON szakmai támogatásával.
2018.12.15. Budapest.
 
PROMISchool - PROject MindSet In Schools (PROjektet Minden ISkolába): A PROJECON más önkéntes projektmenedzsment tanácsadókkal együtt támogatja ezt az értékes iskolai projektet. A program kidolgozásakor figyelembe vettük a PMI Educational Foundation egyes ajánlásait.

A 12A osztály diákjai öt kisebb csoportot hoztak létre. Mindegyik csoport választott egy-egy projektet. A témaválasztás meglehetősen tág határok között történhetett, azzal a kéréssel, hogy a projekteredmény valamiképpen lehetőleg az iskola tevékenységét segítse. A projektek részletes megtervezésére és ezt követő megvalósítására egy szűk félév állt rendelkezésre. A munka során a résztvevők megismerhették a projektmenedzsment néhány fontosabb fogalmát és módszerét is. A csapatok decemberben mutatták be nagyszerű projekteredményeiket.
 
Fotó: Készülnek a projekttervek.   (Fotó: PROJECON)