Bemutatkozás

HU EN

BEMUTATKOZÁS


Pálvölgyi Lajos a PROJECON Kft. alapítója, társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Több évtizedes kül- és belföldi szakmai tapasztalattal, és PMI Project Management Professional (PMP®) nemzetközi minősítéssel rendelkező program- és projektmenedzser, projektigazgató, tanácsadó és tréner. Pályáját kutatóként kezdte az MTA Pedagógiai Kutatócsoportjában, majd az MTA Pszichológiai Intézet tudományos munkatársa lett. Az ELTÉ-n egyetemi doktori címet szerzett. 1982 után a németországi Digital Equipment GmbH alkalmazásában különböző informatikai projektekben vett részt, később ugyanitt a projektmenedzsment képzés vezetője lett. 

Magyarországon főként infokommunikációs területen vezet projekteket. 1997 és 2005 között a Matáv Rt. számos nagy kiemelt projektjének felelős vezetője volt. 2009-től főképp a Magyar Telekom Nyrt. számára nyújtott projektvezetési és adatvédelmi tanácsadási szolgáltatást. A Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnökhelyettese 2005-től 2009-ig. A  Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozat alapító tagja, valamint alelnöke 2003-tól 2017-ig. Hosszú évek óta több vezető kül- és belföldi felnőttoktatási intézmény meghívott előadója, oktatója. 

Az Akadémiai Kiadónál megjelent több projektmenedzsment szakkönyv lektora, ezek között a „Projektmenedzsment útmutató” (PMBOK® Guide magyar változat) szaklektora és a honosítási projekt vezetője 2006-ban, valamint projektvezetője és fordítója 2013-ban ill. társfordítója 2019-ben. Számos további előadás és publikáció szerkesztője, lektora, szerzője. A Diákprojektverseny alapítója. A Magyar Pedagógiai Társaság Projektpedagógiai Szakosztály alapító elnöke. Az ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoport tagja. Kutatási érdeklődése: projektalapú tanulás különösen digitális környezetben, oktatási innovációk, és pályaedukáció.

       >  Interjú Pálvölgyi Lajossal
       >  Facebook profile
       >  LinkedIn profile
       >  ResearchGate profile
       >  Academia profile
       >  Publikációs jegyzékNagy Kornél a PROJECON Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Karrierjét üzleti elemzőként kezdte az ExxonMobil Enterprise IT osztályán 2006-ban, majd 2008-tól lett projektvezető egy virtuális 100+ fős csapatban. Új alkalmazások nagyvállalati bevezetése éppúgy található a tapasztalatai között, mint ERP illetve üzemirányító platformok frissítése, vagy üzemirányító platformok közti áttérések kb. 60 gyártóüzemben. Ezután egy magyar szoftverfejlesztő külföldi banki alkalmazásfejlesztését irányította, mielőtt a Vodafone Group nagyvállalati termékfejlesztési csapatában lett programmenedzser és végül az egész budapesti Product Team menedzsere.

2013-ben szerezte meg a PMP, 2017-ben pedig a PMI-ACP (Agile Certified Practitioner) képesítést, és akkreditált PMI tréner 2021 óta (ATP). Szerkesztője volt a PMI APG (Agile Practice Guide) magyar fordításának, tagja a PMI-nak és a PMSZ-nek, több előadással a HPE és PMSZ fórumokon. Emellett 2019 óta SAFe SPC, azaz akkreditált SAFe Program Consultant.

Trénerként és tanácsadóként is részt vett agilis transzformációs és oktatási projektekben, nemzetközi (USA, Anglia, India, Lengyelország) oktatási tapasz­talattal is rendelkezik. Nagyvállalati Agilis – SAFe oktatást és tanácsadást is vállal.

          > LinkedIn profil

Többek között a következő cégeknél tartott PMI által akkreditált (ATP) PMP felkészítő programokat:
Oracle, US Army, Evosoft (SIEMENS), Deutsche Telekom, British Telecom, Astronika, Motorola
Ezen felül a következő cégeknél tartottam adaptív módszertani programokat:
MOL (egyebek mellett SAFe kurzus, partneren keresztül) – UPC (50+ fő) – HPE – Szintézis – T-Systems – LEGO - EY Academy of Business (Lengyelország)