CAREER LEAD együttműködés

HU EN

CAREER LEAD együttműködés

A németországi Oldenburgban februárban létrejött a CAREER LEAD elnevezésű új európai kutatóhálózatt, amely a pályaorientációval foglalkozik az oktatás területén.
Az összefogást német, osztrák, lengyel, spanyol és svájci felsőoktatási intézmények hozták létre, összesen kilenc szervezet, azzal a céllal, hogy elősegítsék az európai országok kutatóinak, szakembereinek kommunikációját, cseréjét és együttműködését.

A hálózat további kiépítését és kezdeti tevékenységét az Európai Unió támogatja az “European Scientific Network for Career Learning and Education – Career Lead” (grant number 2023-1-DE01-KA220-HED-000161202) Erasmus+ projekt keretében. A projektben Pálvölgyi Lajos (PROJECON) projektmenedzsment minőségbiztosítási szakértői tevékenységet végez.

A projekt keretében 2024. június 27-28-án egy online tudományos konferenciát rendeznek Career Guidance in Schools under European and International Perspectives címmel, melyre április 15-ig lehet előadásokkal jelentkezni (a részvétel költségmentes).

További információ a projekt honlapján.