Nemzetközi PMI® minősítések

HU EN

Nemzetközi PMI® minősítések

Nemzetközi PMI® minősítések
A Project Management Institute (PMI) a projektmenedzserek világszervezete. A projektvezetők szakmai karrierjének fontos állomása egy nemzetközileg elismert PMI® minősítés megszerzése, ilyenek például:
- Certified Associate in Project Management (CAPM)®
- Project Management Professional (PMP)®
- PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP)®
- PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA)®
A fentiek közül a PMP® a világ legismertebbnek tekinthető projektmenedzsment minősítése, a tapasztalt projektvezetők rangot adó, elismert bizonyítványa. A minősítés megszerzése versenyelőnyt jelent mind az egyén, mind a vállalat számára. Az Egyesült Államokban a PMP® minősítettek javadalmazása átlagosan 16%-kal haladja meg a minősítéssel nem rendelkezőkét. Bár ez a minősítés nem informatikai kvalifikáció, de ezekkel összemérve is kiemelkedő helyezéseket ér el az értékelések során. A Global Knowledge Training LLC listát készített 2012-ben a legjobban fizető tanúsított informatikai képzettségekről. A lista élén a PMP® áll (a másik kettő nem PMI® minősítés). A listán ez az első három helyezett:
1. PMP® (Project Management Professional)
2. CISSP® (Certified Information Systems Security Professional)
3. CCDA® (Cisco Certified Design Associate)
Világszerte közel másfél milió, Magyarországon több mint ötszáz szakember rendelkezik PMP® minősítéssel (2013).

PMP® teljeskörű vizsgafelkészítés


FELTÉTELEK: A minősítés feltételei felsőfokú végzettségűek esetében 4.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 36 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben. Középfokú végzettségűek esetében 7.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 60 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben. Mindkét kategória esetén: 35 nettó ("kontakt") óra dokumentált részvétel projektmenedzsment képzésen, továbbá sikeres angol nyelvű vizsga (számítógépes teszt, 180 feleletválasztós kérdés, 230 perc). A megszerzett minősítés három évig érvényes és PDU (Professional Development Unit) pontok gyűjtésével újítható meg. 
FELKÉSZÍTÉS: Partnereinkkel együttműködve testre szabott felkészítéseket indítunk akár kis csoportok (2-3 fő) számára is. Időtartam az igényektől függően 2-5 nap, melynek során során egyebek mellett feldolgozzuk, megértjük a PMBOK® Guide keretrendszerének logikáját, tippeket adunk a tesztkérdések sikeres megválaszolásához és tájékoztatást a jelentkezés és a vizsga folyamatáról. A tapasztalat az, hogy a résztvevők túlnyomó többsége már első kisérletre sikeres vizsgát tesz. Vizsga Pearson Vue teszt centerekben, illetve virtuálisan is tehető (proctored). 
További tájékoztatás a PMP® vizsga részleteiről itt olvasható >>>

CAPM® teljeskörű vizsgafelkészítés

FELTÉTELEK: A minősítési követelmények hasonlóak, de lényegesen könnyebben teljesíthetők, mint a PMP® esetében. A vizsga során egy rövidebb és egyszerűbb, 150 kérdést tartalmazó angol nyelvű feleletválasztós tesztet kell sikeresen elvégezni három óra alatt. Előzetes feltételek: legalább középfokú végzettség, továbbá vagy 1.500 óra gyakorlat egy projekt csapatban, vagy 23 nettó („kontakt") óra dokumentált részvétel projektmenedzsment képzésen. 
FELKÉSZÍTÉS: Partnereinkkel együttműködve testre szabott felkészítéseket indítunk akár kis csoportok (2-3 fő) számára is. Időtartam az igényektől függően 2-4 nap, melynek során során egyebek mellett feldolgozzuk, megértjük a PMBOK® Guide keretrendszerének logikáját, tippeket adunk a tesztkérdések sikeres megválaszolásához és tájékoztatást a jelentkezés és a vizsga folyamatáról. A tapasztalat az, hogy a résztvevők túlnyomó többsége már első kisérletre sikeres vizsgát tesz. Vizsga Pearson Vue teszt centerekben, illetve virtuálisan is tehető (proctored). 
További tájékoztatás a CAPM® vizsga részleteiről itt olvasható >>> 

Nemzetközi PMI® minősítések